Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πώς κάνουμε ένα στυλό που δεν γράφει..να Ξαναγράψει ! ! !





Έχετε στυλό το οποίο έχει μελάνι αλλά δεν γράφει; ... Δείτε τι να κάνετε για να μπορέσετε να κάνετε το στυλό σας να ξαναγράψει!


1η μέθοδος
Φυσικά ο πρώτος και πιο κλασσικός τρόπος, είναι να δοκιμάσουμε να γράψουμε - τραβήξουμε γραμμές πολύ γρήγορα σε ένα άχρηστο χαρτί με μεγάλη ταχύτητα.

Ελπίζοντας ότι δεν έχει προχωρήσει το στέγνωμα της μελάνης στα πιο ενδότερα, μπορούμε έτσι να διώξουμε το επιφανειακό στέγνωμα και να αρχίσει πάλι να γράφει.

Καλό είναι να πιέσουμε αρκετά το στυλό (όχι και πάρα πολύ) και να εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο σε ένα κομμάτι άχρηστο χαρτί (για το λόγο ότι θα "χαλάσει").

2η μέθοδος
Αν το προηγούμενο δεν μας έφερε αποτελέσματα και εξακολουθεί να μην γράφει, μπορούμε να κάνουμε το εξής:

κρατήστε το στυλό από την πάνω μεριά και ξεκινήστε πολύ γρήγορα να "τινάζετε" το άλλο άκρο του.
Για να καταλάβετε, κάντε ακριβώς αυτό το τίναγμα που θα κάνατε για να ρίξετε ένα θερμόμετρο που μετρηθήκατε για πυρετό, στην αρχική του θερμοκρασία.

Επίσης, εναλλακτικά μπορείτε να συνεχίσετε να κρατάτε το στυλό από το πάνω μέρος του και να το βαρέσετε χαλαρά από τα πλάγια σε έναν πχ τοίχο, πολλές φορές και γρήγορα.

3η μέθοδος
Αν και οι δύο παραπάνω μέθοδοι αποτύχουν, και το μελάνι εξακολουθεί να είναι στεγνό και το στυλό σας δε λέει να γράψει, καιρός να ακολουθήσουμε πιο δραστικά μέτρα!

Η θερμότητα κάνει-βοηθάει τα υγρά να ρέουν καλύτερα.

Οπότε πάρτε το στυλό σας και στη μύτη του(που γράφουμε) εφαρμόστε κάτι από αυτά για ένα λεπτό:

1) Φυσάτε τη στεγνωμένη μύτη του συνέχεια με χνώτα (που βγάζουν ζεστό αέρα),

2) Είτε ανοίξτε τη θέρμανση του αυτοκινήτου σας στο φουλ, να βγαίνει όσο γίνεται πιο ζεστός αέρας, και ακουμπήστε τη μύτη του εκεί που βγαίνει ο αέρας,

3) Είτε ακουμπήστε τον πάνω από τη σόμπα σας ή το καλοριφέρ. Αλλά εδώ προσοχή, να μην ζεματάει πολύ γιατί μπορεί να αλλοιώσει τη μυτούλα και να αχρηστευτεί!

4) Είτε να ζεστάνετε νερό και να βουτήξτε ίσα ίσα τη μυτούλα από το στυλό μέσα στο πολύ ζεστό νερό.

Αν δοκιμάσετε αυτά, κατά 90% το στυλό σας θα ξαναγράψει. Τώρα, αν το στέγνωμα του μελανιού έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, τότε σκούρα τα πράγματα.

Όπως επίσης και αν η μυτούλα του στυλού σας έχει χτυπηθεί ή αλλοιωθεί, τότε πάλι δύσκολα τα πράγματα.

Όπως και να έχει κάντε την προσπάθεια σας πριν τον πετάξεται..εγώ πάντως έχω γλιτώσει αρκετούς από το να τους πέταγα ! ! !  

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Επιχείλιος Έρπης





Ωχ!! Τώρα τι κάνουμε;  ;-)


Τι έκανες χθες; Που γυρνούσες;;;
Η κλασσική “πονηρή” ερώτηση που κάνουν κυρίως τα ζευγάρια  όταν δουν το επίμαχο σημάδι του έρπη στο αγαπημένο τους πρόσωπο!!


Ποιός είναι ο Επιχείλιος Έρπης και πώς εμφανίζεται :
Ο επιχείλιος έρπης  είναι ένας ιός γνωστός εδώ και 25 αιώνες και ονομάστηκε έτσι από τον Ιπποκράτη. Ο ιός αυτός ονομάζεται και HSV (Herpes Simplex Virus και πιο συγκεκριμένα Herpes Labialis) και είναι μεταδιδόμενος. Όταν η λοίμωξη παρουσιάζεται για πρώτη φορά, συνήθως συνυπάρχει πόνος, χαμηλός πυρετός και διόγκωση των τραχηλικών λεμφαδένων στο λαιμό. Σταδιακά εμφανίζονται φουσκάλες ή φυσαλίδες με υγρό πάνω στο ερεθισμένο δέρμα που προκαλούν τσούξιμο, πύον και ξερά σκασμένα χείλη. Σ’ αυτή την φάση είναι επικίνδυνο να μεταδοθεί ο έρπης σε άλλα σημεία του σώματος. Κάποια στιγμή οι φουσκάλες σπάνε και δημιουργούν πληγές που θέλουν περίπου δύο εβδομάδες για να υποχωρήσουν από μόνες τους. Έτσι ο ιός θα κάνει τον κύκλο του μέσα σε 7 με 12 μέρες και εφόσον φύγει και η πληγή ίσως μείνει για 1 με 2 μήνες ένας αποχρωματισμός του δέρματος στο σημείο που υπήρχε και μετά όμως δεν μένει κανένα ίχνος.


Πώς μεταδίδεται :
Τα χείλη δεν είναι η μόνη περιοχή που προσβάλλει ο επιχείλιος έρπης. Η λοίμωξη μπορεί να παρουσιαστεί οπουδήποτε στο σώμα, π.χ. στην πλάτη, τα χέρια. ακόμα και στα γεννητικά όργανα!!!
Η μετάδοση του ιού γίνεται είτε μέσω άμεσης επαφής με την πληγή ή με τα εκκρίματα της είτε μέσω έμμεσης επαφής. Η μετάδοση είναι δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης από τα πρώτα συμπτώματα έως την επούλωση των πληγών…οπότε προσέχουμε τις πετσέτες μας ή οτιδήποτε φέρνουμε σε επαφή με το επίμαχο σημείο να μην το χρησιμοποιούν άλλοι και επίσης…. προσέχουμε τα φιλιά μας!!! ;-)


Φεύγει Οριστικά ;
Όταν εμφανιστεί, ενδέχεται να υποτροπιάσει πολλές φορές και στο μέλλον, αφού δεν εκριζώνεται ποτέ τελείως από τον οργανισμό αφού παραμένει μέχρι να δραστηριοποιηθεί αδρανής μέσα στα νεύρα των χειλιών και του δέρματος του προσώπου.
Τι ξυπνάει τον ιό :
Το φαινόμενο της εποχής μας… το στρες, η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και η πτώση της άμυνας του οργανισμού (κρυολόγημα, γρίπη, εμμηνορρυσία, εγκυμοσύνη, μεγάλη στεναχώρια) αυξάνουν τις πιθανότητες να εκδηλώσουμε έρπη.

Θεραπεία :
Ο επιχείλιος έρπης, ουσιαστικά δεν μπορεί να θεραπευτεί. Μπορούμε όμως να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα και ακόμη καλύτερα να οργανωθούμε σε μια ισχυρή πρόληψη .Έτσι εκτός του να μην ακολουθήσει κάποιος κάποια θεραπεία διότι ο κύκλος του είναι σχετικά μικρός, μπορεί να πάρει κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα - ειδικές κρέμες που μπορούν απλώς να μειώσουν τα συμπτώματα και να περιορίσουν την εξάπλωσή τους. Η σύνθεση των αντιϊικών φαρμάκων περιλαμβάνει τις δραστικές ουσίες ακυκλοβίρη, φαμσικλοβίρη και βαλασικλοβίρη (χάπια Famvir, αλοιφή Zovirax, κρέμα Fenivir αυτοκόλλητα Compeed, αυτοκόλλητα Hansaplast-SOS, Virof Roll-On, κ.α.)
 Ακόμα μπορούμε να κάνουμε χρήση επιθεμάτων με καθαρό οινόπνευμα που μπορεί να καταστείλει τον έρπητα στην έναρξή του. Γενικά όσο πιο νωρίς αρχίσει ο ασθενής τη θεραπεία, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα!
Εναλλακτικές Λύσεις:
Φυσικά δεν λείπουν και οι παραδοσιακές συνταγές-γιατροσόφια για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του επιχείλιου έρπητα!! Έτσι έχουμε τη χρήση :
- μελιού (αλείφουμε στην περιοχή)
- πάγου (για περίπου 10 λεπτά 3 φορές την ημέρα)
- χυμό λεμονιού (σε βαμβάκι ή μπατονέτα και το αλείφουμε στον έρπη )
- σκόρδου (κόβουμε μία σκελίδα στη μέση και την τρίβουμε επάνω στον έρπη… αρχικά καίει αλλά από την επόμενη μέρα θα δείτε αποτέλεσμα)
- ελαιόλαδου (βάζουμε σε μια μπατονέτα ή βαμβάκι)
- μελισσόχορτου (παίρνουμε ένα φύλλο από το φυτό και το ξεπλένουμε με νερό και όταν στεγνώσει το τρίβουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάλει τα ζουμιά του. Μετά ακουμπάμε το φύλλο επάνω στον έρπη και το κρατάμε εκεί όσο περισσότερο είναι δυνατόν και αλλάζουμε το φύλλο με νέο μετά από 30 λεπτά περίπου, ακολουθώντας πάλι την ίδια διαδικασία και μέσα σε 2 με 4 μέρες θα έχει εξαλειφθεί!! Υπάρχουν φυσικά και αλοιφές με βάση το φυσικό εκχύλισμα αυτού του φυτού).

Διατροφικές Προφυλάξεις :
Κλειδί στην αντιμετώπιση της νόσου είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ανοσο-επαγρύπνησης με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες.
Αποφεύγουμε
Όταν σας εκδηλωθεί ο ιός καλό θα ήταν να αποφεύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη. Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που κατά κάποιο τρόπο παρέχει την ‘’τροφή’’ που είναι αναγκαία για την επιβίωση του ιού του έρπητα. Υψηλές ποσότητες αργινίνης περιέχουν ο καφές, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, οι σταφίδες, το ψωμί ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, η καρύδα και οι φακές. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να τρώτε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, όπως τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα αναψυκτικά.
 
 Συνιστώμενα
Απεναντίας μπορείτε να καταναλώνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη όπως γιαούρτι, τυρί, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια, γάλα, πατάτες, βόειο κρέας, μαγιά μπύρας, λάχανα, αβοκάντο, παπάγια, μάνγκο, βερίκοκα, μήλα, σύκα, και παντζάρια. Η λυσίνη χρησιμεύει στην καταπολέμηση του έρπητα, και βοηθάει στην πρόληψη της εξάπλωσης του.